Inspireras av Villa Hörnqvist - NHL-stjärnans arkitektritade hus

Patric och Malin berättar om huset – det blev precis så som vi ville ha det.

En tidig varm sommardag i juli startar vi resan mot Stockholm. Det är jag, Elizabeth – marknadskommunikatör på Rörvikshus och min son Adam som är redo för avfärd mot Stockholm. Adam frågade nämligen så fort han fick nys om att jag skulle i väg och fotografera samt intervjua Patric Hörnqvist om han fick följa med som hjälpreda. Det fick han givetvis eftersom sommarlovet var i full gång. Det tar några timmar att köra till huvudstaden från Rörvik så vi hinner lyssna en del på radio. På radion hör vi nyheten om att Patric Hörnqvist i går lämnad karriären inom NHL Hockey. Vilket sammanträffande, det kändes lite märkligt men också väldigt spännande att vi nu var på väg till just honom.

Väl framme möts vi av en mycket vänlig och välkomnande familj. Hela familjen Hörnqvist visar oss gladeligen runt i huset och barnen tar väl hand om Adam. Så fort de visat sina rum så tar de med honom ut för att hoppa studsmatta och spela fotboll. Patric var inte heller sen på att följa med ut i trädgården för att hänga med barnen och prata sport eftersom det är ett gemensamt intresse.

Huset – det blev precis så som vi ville ha det

Vi inspirerades av de olika boendena som vi haft i USA, där de har lite mer ytor och utrymmen och så blandade vi in den svenska känslan med fönsterpartierna och djupet av fönsterplaceringen. Vi gjorde det till vårt hem och har trivts sedan första dagen, berättar Patric.

Vi ville ha ett amerikanskinspirerat hus och när vi tittade på Dreams and coffes webbsida föll vi direkt för den stilen som presenterades där. Arkitekten heter Heidi Mikalsen och hon ritar främst hus i New England stil. Heidi återkopplade med skisser och det var även hon som tipsade om möjligheten att använda Rörvikshus som hustillverkare. Heidi och Rörvikshus representant jobbade bra ihop och skisserna på vårt tilltänka hus landade mycket väl hos oss och det kändes redan som hemma.

 

Vad är viktigast med ert nya hus?

Köket och vardagsrummet. För oss är det skönt med en öppen planlösning. Ytorna ska vara inbjudande och välkomnande. Enkelt att kunna umgås där alla får plats. Fönsterpartierna mot baksidan är vi väldigt glada över. De ger ett härligt ljusinsläpp till just kök och vardagsrum och gör att vi kan beskåda trädgårdens alla skiftningar inifrån men också att vi kan se när barnen är ute och leker.

Vad är ni mest nöjda med?

Utseendet på huset – gillar blandningen mellan den klassiska stilen på framsidan och mer prägel av New England stil på baksidan. Integrationen med pool, trädäck och trädgård. Något som vi också måste lyfta är också det stora, kanske lite tråkiga, tvättrummet. Det tvättrum vi har i detta hus är så bra, stort och luftigt. Eftersom vi tillbringar en del tid i det rummet så känns det jättebra att det är praktiskt. Det ger livskvalitet 😊.

Tre saker som är de bästa med huset

Köket, sovrummet, rymden i huset – härligt ljusinsläpp. När vi kliver in i huset får vi känslan av en stor tavla då vi blickar ut genom de stora fönsterpartierna. Skön känsla helt enkelt, säger Patric.

Patrik Hörnqvist berättar kort om sin Hockeykarriär.

Bott i USA i totalt 15 år men har nu valt att flytta hem till det här underbara huset.

Spelade hockey i 6 år i Nashville. Sista året i Nashville får jag ett telefonsamtal om att jag har blivit bortbytt till Pittsburgh. Det gäller då att snabbt samla ihop familj och dra iväg dit. I Pittsburgh var vi i 6 år och under den tiden lyckades vi vinna Stanley Cup två gånger med laget Pittsburgh Penguins. Där fick jag förmånen att spela med de bästa hockeyspelarna i världen.

Efter det kom ett samtal till att det nu skulle bära i väg till Florida där vi var i 3 år. Florida var en härlig plats på jorden. Nu har jag valt att inte spela någon professionell hockey mer och vi beslutade i familjen att flytta hem till Sverige. Vi hade egentligen redan bestämt att när hockey-tiden var slut blir det ett nytt kapitel i Sverige. Och vi hade ju detta härliga hus, familj och vänner att längta till så det var inte så svårt beslut.

Se en intervju med Patric Hörnqvist här.

Att Patric spelat hockey länge kan vi se i källaren där han har ett stort antal matchtröjor som bekläder väggarna.

Malin Hörnqvist, isprinsessan, åker skridskor med familjens fantastiskt fina hus i bakgrunden.