Filmer och reportage

Bli inspirerad av våra filmer och reportage nedan.

Stilsäker funkisdröm

Med utgångspunkt i ett befintligt inspirationshus från Rörvikshus har familjen Thalin-Hjertonsson tagit det avskalade funkismodet till en ny nivå. Läs mer om en stilsäker funkisdröm.

Hemma hos familjen Hansson

Möt familjen Hansson i Blekinge. En av många nöjda kunder hos oss på Rörvikshus. Familjen har byggt ett hus som betonar rymd och ljus, ett hus med många förskjutningar som fångar ljuset och öppen kontakt mellan planen.

Finalist årets hus 2016

”Där skogen går över i en brant bergsluttning ner mot sjön står ett dramatiskt och alldeles fantastiskt fritidshus”… Så börjar texten till vårt bidrag (no5) till Årets hus 2016 – Sveriges största hustävling som tidningen Allt Om Villor & Hus anordnar. Juryn själva avslutar texten med…”We love it!”

Vill du läsa mer om huset? Klicka på följande länk: http://www.rorvikshus.se/kundritningar/2974/.

Klassiska drömhus

Tänk dig att du står med en bit mark som du kan göra vad du vill med. En drömsituation eller hur? Läs mer om hur Peter Bertilson och hans sambo Sanna skapat sitt klassiska drömhus.

Villa Solsidan

Solsidan är ett klassiskt hus med välplanerade ytor, generös volym och klassisk fasad. Ett klassiskt hus med stora ytor.

Rymligt och majestätiskt

Carl-Gunnar Weikvist har låtit uppföra sitt drömhus – ett nybygge i herrgårdsstil à la 1700-tal. Läs mer om ett rymligt och majestätiskt herrgårdshus.