Det vi sökte fanns inte riktigt i någon huskatalog

Efter att ha letat efter husföretag och husmodeller ganska länge, insåg vi att det vi sökte inte riktigt fanns i någon huskatalog. På Rörvikshus bildbank på webben såg vi flera helt fantastiska hus. Där hittade vi till slut ritningar till ett hus som låg väldigt nära vår tanke, säger familjen Magg.

Hur valde ni plats, husföretag och husmodell?

Vi letade väl egentligen efter ett större hus och hade letat ganska länge. Vi trivs väldigt bra i Tranås och ville stanna i kommunen. Utbudet på hus är inte jättestort här och när tomterna i det här nya området dök upp på Hemnet, så utökade vi letandet till att även inkludera husmodeller som vi skulle kunna bygga. Att det blev just vår tomt var väl egentligen en slump. Vi stod inte i någon tomtkö men det var ingen som visade intresse för den och så frågade vi om vi fick köpa den – och det fick vi. Den är egentligen lite för stor men läget är så fantastiskt och vi ville ju bygga ett stort hus.

Efter att ha letat efter husföretag och husmodeller ganska länge, insåg vi att det vi sökte inte riktigt fanns i någon katalog. Vi började då titta på husmodeller som finns i husföretagens bildbanker och som specialdesignats för kunden. Rörvikshus hade en väldigt omfattande bildbank med flera hus som såg helt fantastiska ut. Vi hittade till slut ritningar till ett hus som låg väldigt nära vår tanke.

 

Vad kände ni var viktigast med ert nya hus?

Att det skulle vara två våningar så att barnen får sin ”hörna” för att hänga med kompisar och kunna kolla på film och hänga. Det skulle också vara öppen planlösning på bottenvåningen.

Det fick inte se fyrkantigt eller vanligt ut.

Berätta lite om bygget, från idé till färdig produkt?

Det fanns en del saker som vi ville ändra på i originalritningen. Med den skogsnära tomten i åtanke så ville vi spegelvända huset och i bildbanken var husets fasad i vit puts men vi ville verkligen ha träfasad med olika riktning på fasaden för att det skulle se mer levande ut. Vi ville heller inte ha tegeltak utan älskar plåt. Vi ville också ha ett större badrum och vi ville ha ett förråd med carport som skulle gå i samma stil som huset. Sedan gjorde vi även en massa småjusteringar här och där under tiden. Arkitekten som vi jobbade med var väldigt lyhörd och återkopplade snabbt med nya förslag.

Tillvalen tog även de en god stund. Där kände vi verkligen att Rörvikshus stod för kvalitet och att man ville leverera en standard utöver det vanliga. Det var inte på många ställen vi gjorde tillägg utan det var mer färg och form vi funderade på.

Husdelarna levererades den 12 december 2019 och vi var såklart på plats och filmade avlastningen. Sedan tog det nästan exakt 6 månader till inflyttning. Byggföretaget som vi valt i Tranås var TGM Bygg och de och deras underleverantörer var helt enkelt fantastiska. Ett sådant gediget arbete och smidigt samarbete. De lovordade även Rörvikshus och var väldigt nöjda med kvalitén och passningen på huset. Man hör ju skräckhistorier om husbyggen som avskräckt, i alla fall oss, tidigare. Men denna process har varit klockren från start till mål.

Hur trivs ni med huset idag?

Vi är så nöjda med vårt drömhus. Det blev bättre än vad vi kunnat föreställa oss och det finns inget som vi är missnöjda med eller känner att vi skulle valt annorlunda. Nu när även gräsmattan är på plats så känner vi oss verkligen hemma!

Vad är ni mest nöjda med?

Att själva processen från att rita huset till att se det växa fram och bli färdigt, gick så otroligt smidigt.

Några goda tips och idéer till blivande husbyggare?

Välj en husleverantör som verkligen lyssnar på er och har tålamod. Ett hus måste värkas fram för att bli just drömhuset. Det är inget man skyndar på.

Välj byggföretag med omsorg och ta referenser. Att man kan känna förtroende för dem och att de kan komma med idéer och tankar under byggnationen är guld värt!

Välj ut de tre bästa sakerna med ert hus.

Vi älskar det nedsänkta vardagsrummet med uteplats utanför. Det var många som försökte övertala oss att låta bli. Och det är klart att det kanske blev lite krångligare och dyrare – men det är det absolut värt!

Fasaden och taket. Det blev en väldigt harmonisk helhet som passar fint in i skogsmiljö.

Vinterträdgården – att ha ett utrymme i huset som ger utomhuskänsla året om är lyxigt.