Unik husmodell med många stora fönster mot skogen.

Den dagen huset levererades kändes fantastisk då huset var allt och lite till av vad vi förväntat oss, säger husbyggarna.

Hur valde ni plats, husföretag och husmodell?

Vi lyckades komma över en tomt intill ett skogsparti och kände att det var helt rätt för oss, en hörntomt med begränsad insyn, vi är båda uppvuxna på landet så avskildhet var ett prioriterat val för oss. Vi kontaktade fler olika husföretag och tog in offerter. Rörvikshus var snabbast att återkoppla och bra på att lyssna till våra önskemål. De hade dessutom många stora husmodeller. Vi ritade om ett hus till vårt eget och valde en husmodell med många stora fönster mot skogen.

 

Vad kände ni var viktigast med ert nya hus?

Att det fanns mycket utrymme för släkt och vänner. Att det var praktiskt med mycket förvaring. Vi gillar ordning och reda.

Berätta lite om bygget, från idé till färdig produkt.

Vi ritade om huset flera gånger innan vi var helt nöjda och försökte anpassa det mycket efter tomten. Det var en spännande resa. Vårt tidigare boende låg i närheten av tomten och vi gjorde dagliga besök för att se hur huset växte fram. Den dagen huset levererades kändes fantastisk då huset var allt och lite till av vad vi förväntat oss.

 

 

Hur trivs ni med huset idag?

Vi trivs mycket bra! Huset har de egenskaper vi värdesätter.

Vad är ni mest nöjda med?

De stora gemensamhetsytorna och vårt platta tak. Vi älskar vår kamin och de stora fönstren vi har som vetter ut mot skog och vår baksida med pool.

Några goda tips och idéer till blivande husbyggare?

Man kan inte få allt eftersom det finns begräsningar i hur tomt ser ut mm så försök göra en lista på de absolut viktigaste delarna för just er. Använd gärna Instagram, Pinterest som inspiration och plocka delar ni gillar.  Lyssna inte på vad andra tycker utan lyssna på er själva, det är ni som ska bo i huset.

 

 

Välj ut de tre bästa sakerna med ert hus.

Takhöjden.
Förvaringsutrymmena.
Våra stora fönster.