New England-stilen – tidlösa hem med amerikansk charm

Du möts av ljus och charmiga designelement; småspröjsade fönster, dekorlister, liggande paneler och en generös veranda. Tankarna vandrar från den amerikanska östkusten med saltstänkta vindar och robust landskap, till en svensk skärgårdsdröm. Upptäck New England med oss på Rörvikshus – läs vidare för att lära dig mer och inspireras av våra husmodeller.

Exteriören

New England-stilen hyllar enkelhet, funktionalitet och en stark koppling till naturen. Ursprungligen utformad för att stå emot det hårda kustklimatet och tillgodose familjens funktionella behov, har stilen utvecklats till att symbolisera det traditionellt amerikanska hemmet. Exteriören präglas ofta av en symmetri med raka linjer, en ståtlig entré, ljusa färgval och designelement med romantisk karaktär.

 • Husen kläs ofta i liggande träpaneler, vanligtvis målade i vitt eller grått.
 • Fönstren kan vara dekorerade med spröjs, dekorlister och eleganta fönsterkupor som adderar karaktär och charm.
 • Balkong- och verandaräcken med stående spjälor är ett vanligt inslag och bidrar till husens klassiska uttryck.
 • Taket kan bestå av plåt eller betongpannor i mörkgrått eller svart, vilket skapar en stilig kontrast mot de ljusare fasaderna.

Den ikoniska verandan

När vi talar om stilen föreställer vi oss genast de vackra, generösa verandorna som sträcker sig runt huset. Verandan är inte bara utsmyckning utan fungerar dessutom som en plats för avkoppling, med skyddade uteplatser i flera väderstreck. Verandan har genom tiderna fungerat som skydd från väder i kustnära arkitekttur i både USA och Sverige – tänk 1800-talets skärgårdsvillor med snirkliga ornament.

Interiören

New England-stilen har många likheter till skandinavisk heminredning. Det är en klassisk stil där luft, ljus och trä ofta utgör grunden. Den känns hemtrevlig och avslappad men kan även ha inslag av amerikansk lyx och “hotellkänsla” samt element i rustik eller marin stil.

Marin skärgårdsstil

Tack vare sitt ursprung från amerikanska östkusten, förknippas ofta New England med en marin stil som hämtar inspiration från naturen och livet till havs. Färgpaletten i den här stilen är djupt rotad i havets och strandens nyanser och domineras av vitt, blått och sandfärgade toner, vilket direkt för tankarna till en lugnande dag vid havet.

Inredningsdetaljer spelar en stor roll i att förstärka den marina känslan. Ränder, ofta i blått och vitt, ekar av traditionella sjömanskläder och segelduk, medan marina motiv såsom skepp, kompasser, ankare och sjöstjärnor används flitigt för att skapa en autentisk marin atmosfär. De här elementen kombineras med naturliga material som rep, trä och linne, vilket ytterligare förstärker känslan av att vara nära havet.

Blanda nytt och gammalt

I New England-stilen möts det gamla och det nya. Lyx och hotellsvit möter ärvegods och nött trä, elegans möter historia. Kontrasterna i inredningen, såsom de krispigt vita väggarna mot det mörka träet, bidrar till en visuell dynamik. Det är de här oväntade kombinationerna av material och texturer som ger hemmet en unik karaktär. I varje rum möter tradition modern komfort på ett sätt som är både tidlöst och personligt.

Våra husmodeller i New England-stil

Rörvikshus husmodeller i New England-stil har lämpligt nog fått sina namn från den amerikanska östkusten. Alla husmodeller är arkitektritade och anpassas efter dina önskemål och behov. Du kan också välja att tillverka ett helt unikt, personligt hus. Genom åren har många familjer tillverkat sitt New England-hus med oss på Rörvikshus. Här hittar du ett urval av färdiga kundhus att inspireras av. Upptäck alla våra husmodeller här.

Boston

Boston är ett symmetriskt hus med liggande träpanel, fönsterkupor och fönsterdetaljer. Rymligt vardagsrum och kök kompletteras med en inglasad vinkelutbyggnad. Läs mer här.

 • 1,5 plan.
 • Byggnadsarea 126,7 kvadratmeter.
 • 7 rum varav 4 sovrum.

Husmodell Boston.

Bridgeport

Husmodellen Bridgeport förenar funktion med estetik genom sin genomtänkta planlösning som inkluderar en integrerad veranda och garage. Den unika designen erbjuder praktiska lösningar som en separat ingång för klädvård och sovrum med egna klädkammare.

 • 2 plan.
 • Byggnadsarea 156,7 kvadratmeter.
 • 6 rum varav 4 sovrum.

Husmodell Bridgeport.

Brookline

Husmodellen Brookline är perfekt för tomter där gata, sol och utsikt ligger åt samma håll. Den har en elegant entré med pampig pardörr och en integrerad veranda, ett kök med glasverandakänsla och direktkontakt med både uteplats och vardagsrum.

 • 2 plan.
 • Byggnadsarea 131,5 kvadratmeter.
 • 6 rum varav 4 sovrum.

Husmodell Brookline.

Skapa ditt drömhus med Rörvikshus

Din resa mot drömhuset startar med dig och dina drömmar. Vi börjar med ett öppet samtal där dina idéer, önskemål och visioner för framtiden är i fokus. Våra arkitekter använder sin expertis och lyhördhet för att förvandla dina drömmar till verklighet, oavsett om du utgår från en av våra befintliga husmodeller eller önskar att skapa ett helt unikt hus skräddarsytt efter dina specifika behov. Vi skapar tillsammans ett personligt hem som verkligen är ditt eget, ett hem där varje kvadratmeter reflekterar din personlighet och livsstil.

Vi på Rörvikshus ser fram emot att hjälpa dig förverkliga huset som du drömmer om. Tillsammans skapar vi mer än bara ett hus – vi skapar ett hem. Boka ett förutsättningslöst möte med oss idag!