Prata inte bara husbygge vid middagsbordet

Involvera hela familjen under byggresan och gör det till en rolig resa tillsammans, prata inte bara husbygge vid middagsbordet, säger familjen Fång.


Hur valde ni plats, husföretag och husmodell?

Vi önskade att bo nära sjön Sommen som vi tycker är en fantastisk sjö. Vi har även anknytning till Seglarviks området och älskade läget och storleken på just denna tomt. Tomten ligger även nära stan men ändå avskilt.

  • Vi kollade olika husföretag och det var en bekant som rekommenderade Rörvikshus.
  • Vi visste tidigt vad vi ville ha för husmodell och stil. Åkte och besökte ett Rörvikshus och fick en bra känsla av kvalitet och detaljer.
Vad kände ni var viktigast med ert nya hus?

Vi ville bygga ett vackert och tidlöst hus som vi tycker är fint även om 20 år men också ett funktionellt hus för tre barn. Vi ville ha en röd tråd genom hela huset och skapa ett mysigt och hemtrevligt hem att umgås och trivas i.

Berätta lite om bygget, från idé till färdig produkt?

Drömmen om att bygga vårt egna hus har egentligen aldrig funnits. Platsen (tomten) dök upp men utan hus vilket gjorde oss tvungna att bygga ett hus på platsen vi ville bo på. Resan började med tomtköp, husförsäljning och tillsammans med Rörvikshus skapade vi vårt nya hem. För oss var detta helt nytt för oss och många beslut skulle fattas. Den största osäkerheten var innan allt drog igång och blev verklighet. När väl bygget var igång var det en rolig resa att följa från en grushög till inflyttningsklart hus. En känsla vi sent kommer glömma.

Hur trivs ni med huset idag?

Trots många beslut under resans gång är vi väldigt nöjda med de val vi gjorde. Huset blev som vi tänkt oss. Vi älskar det vi skapat.

Vad är ni mest nöjda med?

Vi är nöjda med kvaliteten och att det känns som ett gediget trähus. Den breda panelen, spröjsade fönster, verandan och ljusinsläppet är några av de saker vi är mest nöjda med.

Några goda tips och idéer till blivande husbyggare?

Behåll lugnet och stressa inte. Välj några saker som är extra viktigt för just er och ert hus och håller till planen. Involvera familjen och gör det till en rolig resa tillsammans och prata inte bara husbygge vid middagsbordet.

Välj ut de tre bästa sakerna med ert hus.

Platsen, Vackert hus och Westernverandan.