Spännande husresa med Pernilla Wahlgren

Vi har fått förtroendet att tillverka Pernilla Wahlgrens hus på Lidingö i Stockholm. Det är arkitekten Heidi Mikalsen som ritat huset. Strax innan julen 2022 stod huset klart!

Arkitekten berättar – Från idé till bygglov.

Pernilla och en kompis var ute och promenerade och gick då förbi ett hus som det gillade. De gillade det så mycket att de ringde på och frågade vem arkitekten och hustillverkaren var. Det visade sig att det var jag, Heidi Mikalsen som var arkitekten och Rörvikshus som husleverantör.  Det blev ett antal olika skisser tills vi kom fram till den slutgiltiga ritningen. Det är en hel del saker att ta hänsyn till tex planbestämmelser och tomtens förutsättningar. Tomten som Pernilla ska bygga på är kraftigt kuperad.

Läs mer på arkitekten Heidi Mikalsens blogg här.

Följ Rörvikshus Instagramkonto här för att följa Pernillas byggresa men även får del av flera andra fina hus som vi tillverkar. Kontots namn: rorvikshus

Följ husbygget via Pernillas husbyggarkonto (Instagram) här. Kontots namn: villa_wahlgren

Här är huset som Pernilla och kompisen promenerade förbi och som de gillade så mycket att de ringde på för att höra om vem arkitekten var. Även detta ett vackert Rörvikshus.

Tre frågor till Pernilla - Rörvikshus blev den valda husleverantören.

Här Pernilla tillsammans med arkitekten Heidi vid ett av de första skissmötena.

Pernilla flyttade in precis innan jul och hann därmed julpynta och fira med familjen i sitt härliga hus. Här är David (försäljningschef på Rörvikshus) och Michael (VD på Rörvikshus) på besök.