Rörvikshus tog fram ett hus som passade oss

Christian och hans familj fastnade för en plats, köpte en tomt och hittade Rörvikshus som kunde ta fram ett hus som passade dem. Efter deras önskningar, förutsättningar och behov.

Hur valde ni plats, husföretag och husmodell?

Många resor har gjorts förbi Gränna, av olika anledningar, och vi har alltid tyckt att det har ett väldigt fint läge med fantastisk natur, berättar husbyggarna. Efter en tid köpte vi en tomt och kontaktade olika husföretag, men fastnade för Rörvikshus-representantens entusiasm. Han engagerade sig för tomten, läget och ville hjälpa oss få till ett bra hus. Tillsammans med Rörvikshus tog vi sedan fram ett hus som passade oss.

Vad kände ni var viktigast med ert nya hus?

Att ta tillvara på utsikten som läget möjliggör. Vi ville även ha en ljus och luftig innemiljö med effektiv planlösning.

Berätta lite om bygget, från idé till färdig produkt?

Eftersom tomten ligger i en kraftig sluttning var det en svår tomt att bygga på. Men flera duktiga entreprenörer har varit inblandade och möjliggjort husbygget. Huset har blivit en färdig produkt, men det kommer dröja ett tag till innan tomten blir klar. Men steg för steg närmar vi oss slutresultatet genom att bygga trappor, trädäck, räcken och planteringar.

Hur trivs ni med huset idag?

Vi trivs mycket bra i huset. Det finns som sagt fortfarande mycket kvar att göra på tomten och då är det extra skönt att kunna ta en paus från arbetet utomhus och kunna njuta av huset.

Vad är ni mest nöjda med?

Fantastisk utsikt från nästan alla håll i huset med underbara solnedgångar över Vättern. Planlösningen i huset ger effektiv användning av yta utan några ”döda” utrymmen. Huset har öppen planlösning med stort öppet parti mellan botten- och övervåningen vilket i kombination med stora fönster skapar ett mycket ljust och luftigt utrymme. Vi har dessutom ritat in inomhusfönster mellan olika rum vilket också förstärker denna effekt.

Några goda tips och idéer till blivande husbyggare?

Det var fler beslut involverade i ett husbygge än vi först trodde. Därför var det viktigt att lägga tid och energi på de stora besluten som är svåra att ändra efteråt.

 

Välj ut de tre bästa sakerna med ert hus.

Utsikten, effektiv planlösning, ljus och luftig inomhusmiljö.