Utforska våra husstilar – från traditionellt till modernt

Låt oss kliva in i den fascinerande världen av arkitektoniska skapelser. Det finns ett brett utbud av stilar att välja mellan när du ska bygga ditt nya hus – allt från traditionellt till modernt. Häng med på en tur genom tidens och kulturens rika landskap, där vi ska utforska allt från Klassiskt till Skandinavisk modern, via Funkis, Herrgårdar och New England-stil.

En elegant funkisvilla som visar upp minimalistiska linjer och funktionell design, kännetecknande för 1930-talets modernism.

Funkis – den raka linjens poesi

Funkis är mer än bara en arkitektonisk stil, det är ett uttryck av tidlös enkelhet och effektivitet som först började göra intryck i Norden under det tidiga 1900-talet. Trots åldern har den minimalistiska och funktionella designen av funkis hållit stilen aktuell och relevant ända fram till idag. Funkis framträdande kännetecken inkluderar raka linjer, plana ytor, stora, ljusinsläppande fönster och ofta platta tak. Husen erbjuder en snygg balans mellan form och funktion, vilket gör dem till ett populärt val för de som söker en kombination av estetik och praktik när de ska bygga sitt drömhus.

Skandinavisk modern stil utstrålar rena linjer, naturliga material och ljusa, öppna utrymmen, perfekt för minimalistisk estetik.

Skandinavisk modern – minimalism med värme

Skandinavisk modern är mer än bara en stil, det är en kreativ och modern tolkning av vår nordiska designtradition. Den erbjuder en unik blandning av ljusa, naturliga material och rena, enkla former i en stil som andas både funktionalitet och värme. Skandinavisk modern tar det bästa av vår kulturella historia och kombinerar det med nya innovationer, vilket resulterar i hem som är både samtida och bekväma, erbjuder den senaste tekniken samtidigt som de bevarar en djup anknytning till de skandinaviska rötterna.

Denna majestätiska herrgård andas historia och tradition, med sin storslagna arkitektur och lummiga omgivningar.

Herrgård – storslagen elegans

Det finns inget som uttrycker ett ”välkommen” lika starkt som ett ståtligt herrgårdshus. Med dess majestätiska utseende och klassiska detaljer framhäver herrgårdsstilen en tidlös elegans som ekar genom århundradena. Kännetecknande inslag innefattar höga tak, vackert utformade fönster och oftast en fasad i ljusa färger. Ett hus i stilen Herrgård är ett perfekt val för den som drömmer om att bygga ett arkitektritat hus som bär på en rik historia och erbjuder en atmosfär av storslagenhet och grandiositet.

Ett klassiskt hus med tidlösa detaljer och sofistikerade arkitektoniska element som ger en känsla av varaktig elegans.

Klassiskt – traditionens charm

Den klassiska stilen är en djupdykning in i traditionens charm och ära. Det är stilen för dig som värderar och uppskattar en tidlös estetik fylld med klassiska element som takkronor, vackra trägolv och panelade väggar. Med ett hus i klassisk stil får du ett hem som behåller  sin karaktär, skönhet och stil, år efter år, oavsett de föränderliga trenderna inom inredningsdesign.

New England-stil, känt för sin charm och hemtrevnad, med dess vitmålade träbeklädnad och rymliga uteplatser som inbjuder till avkopplande stunder.

New England – pittoresk hemtrevnad

New England-stilen är en unik och vacker arkitektonisk stil som hämtar sin inspiration från USA:s pittoreska östkust. Dess utseende är förtrollande med sina ljusa, vittvättade fasader och typiska detaljer som skjutluckor och dekorativa paneler. Känslan av att kliva in i ett New England-hus är som att förflyttas till en idyllisk kuststad på USA:s östkust, där havets brus och måsarnas skri ekar i bakgrunden.

Detta, tillsammans med en tydlig nordisk influens, gör New England-stilen till ett populärt val för de som vill ha ett hem som förenar det bästa av två världar – amerikansk charm och nordisk design. Det är svårt att motstå New England-stilen – som dess ljus och luftighet, dess enkelhet och elegans, och den känsla av hemtrevnad den erbjuder. Det är en stil som firar det enkla och sköna i livet, och gör varje dag till något att se fram emot.

Att bygga hus är en investering

Vi är stolta över att kunna erbjuda dessa olika husstilar, alla med sina unika karaktärer och fördelar. Varje stil har sin egen berättelse att berätta – en berättelse om både historiska och moderna kulturella influenser, om arkitektur, hantverk och drömmen om det perfekta hemmet. Hos oss på Rörvikshus kan du inspireras av stilarna och våra husmodeller för att sedan bygga huset efter dina drömmar och din plånbok.

Att bygga hus är en stor investering, både i tid och pengar. Men det är också ett utmärkt tillfälle att uttrycka din personliga stil och skapa en plats som verkligen känns som din egen.