Fönster

Vi har alla typer av fönster - från klassiska fönster till moderna. Läs mer och inspireras nedan.

Tanum

Tanum är ett svenskt rejält träfönster. Det har klassisk form, alla moderna funktioner och monteras i de flesta av våra hus. Isolerglaskassett med tre skikt och energibeläggning är standard. Mellan glasen är det argongas som isolerar bättre än vanlig luft.

Kulturfönster

Den gammaldags känslan hos vårt Kulturfönster skapas framförallt av genomgående spröjs och den traditionella profilen på båge, post och spröjs – som återfinns på såväl insida som utsida. Även om fönstren förr ofta hade kopplade bågar, har vi valt enkelbågar till Kulturfönstret. Det ger ett mycket bättre energivärde – och du får bara två sidor att putsa. Kulturfönstret TKS är traditionellt utformat, med sidohängda, utåtgående bågar. Kulturfönstret har vackra fönsterlås i mässing och gångjärnen är ytbehandlade med den slitstarka kromateringen Zink-Alloy Satin.

Spröjs

Genom att välja rundad eller vinklad profil, post, spröjs och färg får du ditt personliga fönster. Oavsett vad du väljer för profil på båge och karm får du ett vackert fönster, såväl invändigt som utvändigt.

Fönterfoder

Fönsterfoder är viktigt för att skapa rätt karaktär på huset. Man kan vägledas av vilken hustyp man valt men det finns fler möjligheter att skapa det unika utseendet som passar ert hus bäst.

Takfönster

Ta till dig ljuset – för vi mår bra av ljus. Det ger oss liv och energi. Med fönster i taket får du dessutom in tre gånger mer ljus än genom ett fönster i takkupan. Du kan göra mörka och trista rum ljusa och inbjudande eller förvandla ett outnyttjat vindsutrymme till familjens favoritrum med fri utsikt till naturen.

Tillval för moderna hus - Schücos aluminiumfönster

Vikdörrar Med vikdörrar kan du enkelt och ljudlöst öppna upp hela glasväggar. Schücos vikdörrar har låga U-värden och kan levereras både som inåt- och utåtgående modeller. Lyftskjutdörr Skjutdörrar passar dig som enkelt vill kunna öppna upp stora glaspartier för passage till terrass eller trädgård. Schücos högisolerade lyftskjutdörr har smala synliga profilbredder för ökat ljusinsläpp. Fönster Schücos aluminiumfönster ger dig maximalt ljusinsläpp och hög säkerhet. Fönstret är energieffektivt, underhållsfritt och har lång livslängd.